Helma Ton,
aandachtsactivist.

Vrolijk, mild, doortastend, soms eigengereid.
Een voorliefde voor het gebied boven het maaiveld.
Strateeg met een lange adem. Veel humor.
Op een milde manier stevig. Absoluut geen zweeftaal.

Eigenschappen die mij karakteriseren.
Ook volgens mijn klanten.

 
“Ik koos haar omdat haar aanpak niet te zweverig leek – en dat bleek te kloppen”Christine, tekstschrijver (beoordeling: 8,2)
“Helma’s manier van werken kenmerkt zich door een mooie mix van nuchterheid, vriendelijkheid en humor en vormde een welkom rustpunt in een hectische periode”Essa, adviseur Innovatie (beoordeling: 9)
“Helma weet rust, focus en reflectie bij je aan te brengen waardoor je tot (zelf)inzicht komt”coachee, anoniem (beoordeling: 8,9)

Opleiding tot trainer

Ik ben mindfulness-trainer sinds 2009; toen studeerde ik af bij het Instituut voor Mindfulness (IvM), het oudste opleidingsinstituut van Nederland. Ik ben gecertificeerd in de hoogste categorie. Dat zegt niet alleen iets over mijn kwaliteit als trainer. Voor jou kan het ook een kostenvoordeel opleveren: De meeste zorgverzekeraars geven een gedeeltelijke vergoeding van de kosten. Actuele regels hierover vind je op de website van VMBN of op de website van zorgwijzer.nl. In de afgelopen jaren behaalde ik  twee andere certificaten als trainer:

 

Ervaringen als trainer

 

Sinds mijn eerste certificaat in 2009 begeleidde ik honderden mensen. In groepstrainingen én individueel als mindfulness-coach. Sinds kort voornamelijk online. Terwijl mijn cursisten ontdekten wat mindfulness voor hen kon betekenen, ontdekte ik hoe fantastisch het is om mensen op deze manier te zien opbloeien. Niet in de laatste plaats om hun reacties tijdens en ná de training of coaching, over wat mindfulness hen bracht:

“Ik heb tactieken geleerd om me zelf tot rust te brengen en malende gedachtestromen te hanteren, waardoor ik positiever in het leven kan staan. Als bonus ben ik ook de tinnitus in mijn hoofd kwijt!”Anoniem (beoordeling: 9,2)

Daarnaast ben ik de auteur en ‘stem’ van De mindfulness-App. Deze gratis app is misschien ook voor jou een handig hulpmiddel om mindfulness in je leven te integreren.

“De mindfulness-training bij Helma Ton was op een aantal punten voor mij een eye opener en heeft vermoedelijk een burn-out bij mij voorkomen”Barbara, beeldend kunstenaar (beoordeling: 8,7)
“Het heeft me innerlijke rust gegeven en handvatten voor de rest van mijn leven. Dank!”Tino, ondernemer (beoordeling: 8,8)

Mijn trainingen en coaching draaien om jou

Mindfulness kent tegenwoordig een enorm aanbod. In kwaliteit en in prijs. Daar zitten goede en minder goede trainers bij. Het is in elk geval geen methode die je aan een massa overbrengt. Hoewel het fijn kan zijn om je ervaringen met anderen in een groepje te delen, gaat het om wat het jou individueel oplevert. Dat vraagt dus om een helder commitment van jouw kant om te oefenen. Sinds kort werk ik voornamelijk online. Concreet krijgt dat vorm in:

  • 100 % Aandacht van mij voor jou. Je maakt sneller vorderingen
  • Mijn liefdevolle ondersteuning als het oefenen tegenzit
  • Flexibiliteit in het aanpassen van data en tijden
“Wat fijn was is dat ze niet op de tijd lette, het liep ook wel eens uit of je kon even alleen met haar napraten. En als je ergen tegenaan liep kon je altijd bellen.”Christl (beoordeling: 10)
 

Mijn levenservaring

 

In de media

Ik was niet altijd mindfulness-trainer. Mijn leven heeft me op vele plaatsen gebracht. Levenservaring die ik meebreng in mijn trainingen en coaching.

Na mijn middelbare schooltijd ging ik Kunstgeschiedenis studeren in Utrecht, en later ook Italiaanse Taal- en Letterkunde. Ik schreef twee scripties, een op het gebied van de moderne kunst en een over Galileo Galilei. Maar na die studies ging ik de lokale politiek in.

Ik was raadslid en wethouder in gemeente Houten en daarna 6 jaar burgemeester in gemeente Blaricum. Ik weet wat stress is, en prestatiedruk. Ik weet wat het is om in de wind te staan.

Ik heb zelf ervaren hoe je uitgeput kunt raken. Conflictmijdend kunt worden. Ik ben buitengewoon vertrouwd met de klassieke reacties die wij mensen hebben in onveilige situaties: vluchten, vechten en verstijven.

Tijdens het burgemeesterschap volgde ik zelf een mindfulness-training, die toen nog aandachttraining heette. Ik vond dat toen prachtig werk en besloot om het roer om te gooien.

Op persoonlijk vlak heb ik het nodige meegemaakt. Ik weet wat het is om ernstig ziek te zijn. Ik weet wat verlies is, en rouw.

Al die ervaring heeft mij vrijer gemaakt. Zachter en warmer. Directer op een milde manier.

Nu jij ☺

Ik praat liever alleen over mezelf als dat jou verder helpt. Inzicht geeft tijdens een mindfulness-sessie. Maar nu ken je me tenminste alvast. Een beetje.

Nu wil ik jou graag leren kennen. Als je een vraag hebt. Of als je wellicht al weet dat je graag een training of coaching bij mij volgt.

Neem contact met me op.
 

Contact

Voor vragen en opmerkingen kun je via onderstaand formulier contact opnemen. Je ontvangt dan binnen 24 uur een bericht van mij. Dat spreken we af.