Incompany-training mindfulness

(Te) hoge werkdruk. Stress. Burn-out. Ziekteverzuim. Maar al te vaak komt deze riedel voor in bedrijven. Ondertussen wordt er juist steeds méér verwacht van werknemers. De druk neemt alleen maar toe.

 
 

Veel werknemers lijden onder de prestatie-eisen.

 

Dat gaat gepaard met onzekerheid. Bijvoorbeeld over reorganisaties, dreigend ontslag en zorgen over hun mentale en fysieke gezondheid.

Een modern HR-beleid speelt hier op in. Onder andere door mindfulness aan de werknemers aan te bieden. En dat kan goed uitpakken…

“De mindfulness-training heeft me innerlijke rust gegeven en handvatten voor de rest van mijn leven”Tino, ondernemer (beoordeling: 8,8)

Mindfulness op het werk werkt

De gunstige effecten van mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen: rust en helderheid, betere concentratie, positiever denken, minder stress, zelfverzekerder zijn…

Op het werk kan zich dat uiten op allerlei positieve manieren:

  • Beter situaties kunnen inschatten en problemen beter oplossen
  • Betere communicatie en samenwerking met collega’s
  • Beter omgaan met conflictsituaties op de werkvloer
  • Meer focus en plezier in het werk
  • Minder burnout-klachten en minder ziekteverzuim

Kortom: werknemers kunnen over de volle breedte zelfverzekerder en simpelweg gelukkiger worden.

ik wil contact
“Helma geeft ruimte om te ontdekken wat aandacht en stilte voor je kunnen betekenen. Iets waar je de rest van je leven iets aan hebt.”Sanne (beoordeling: 10)
 

Op maat incompany-training mindfulness

 

Incompany betekent dat ik de training helemaal op maat voor jouw bedrijf inricht.

Allereerst bepaal je natuurlijk zelf wanneer en waar de training plaatsvindt. En met hoeveel personen (hoewel ik een maximum van 12 personen per groep hanteer, om de kwaliteit te garanderen).

ik wil contact
“Ik koos Helma omdat haar aanpak niet te zweverig leek – en dat bleek te kloppen. Ze is concreet, aandachtig en praktisch” Christine, tekstschrijver (beoordeling: 8,2)

Waarom in-company?

Wanneer deelnemers uit eenzelfde bedrijf gezamenlijk de training doen, doet dat ook iets met de cultuur van de organisatie. De deelnemers leren om in hun werk meer rust in te bouwen.

Gaandeweg schieten  ze minder in de reactiviteit. Ze worden meer bedachtzaam en alert. Soms zeg ik weleens: ‘Vertragen is het betere versnellen.’

Ik zorg voor maximale veiligheid in de groep. Bij in-companytrainingen vraagt dat extra aandacht, maar het is goed mogelijk.

“Ik zat in een groep met sterk uiteenlopende persoonlijkheden en ‘hulpvragen’ en Helma droeg er grote (en succesvol) zorg voor dat wij allen begeleid naar de plek toekonden waar we naartoe wilden gaan (ook nazorg). Mijn ervaring was dan ook zeer goed en ver boven verwachting.”Lotte, deelnemer incompany-training
 

Waarom een incompany-training mindfulness door mij?

 

Omdat ik het klappen van de zweep ken. Als voormalig wethouder en burgemeester weet ik wat stress is, en prestatiedruk. Ik weet wat het is om in de wind te staan.

Ik heb zelf ook ervaren hoe je uitgeput kunt raken. Conflictmijdend kunt worden. Ik ben buitengewoon vertrouwd met de klassieke reacties die wij mensen hebben bij stress: vluchten, vechten en verstijven.

Als mindfulness-trainer ben ik opgeleid in de hoogste categorie. Ik school mijzelf jaarlijks bij. Dat zegt iets over hoe serieus ik mindfulness neem, hoe overtuigd ik ben van de werking, en mijn kwaliteit als trainer.

Sinds ik afstudeerde in 2009 heb ik honderden mensen mindfulness-training gegeven. Sinds kort ben ik gestart met het verzamelen van hun ervaringen. Gemiddeld geven zij me een 9.

ik wil contact
“Het was ook een thuisgevoel mede doordat het bij Helma thuis werd gegeven. De thee stond altijd klaar met wat lekkers erbij. Wat fijn was is dat ze niet op de tijd lette, het liep ook wel eens uit of je kon even alleen met haar napraten. En als je ergens tegenaan liep kon je altijd bellen.”Christl (beoordeling: 10)

Kosten voor een incompany-training mindfulness

Maximum van 12 in één groep. Investering: € 3.850,-
De training duurt 8 weken, met werkboek, geluidsbestanden, met iedereen een telefonische intake en een stiltedag.

 
 

Geïnteresseerd in deze training?

Neem dan contact op. Je zit nog nergens aan vast: eerst ontdekken we samen of deze training jou past. En wanneer je die het beste kunt volgen.

Je kunt me bellen (06 – 22 55 72 67), mailen of bereiken met onderstaand formulier. Je gegevens zijn veilig bij mij. Je hoort sowieso binnen 24 uur van mij.

 
 Ik wil informatie over de training: