Deep Listening & Mindful Speech

.
Voer jij regelmatig ‘lastige’ gesprekken?
Met dierbaren, maar ook bijvoorbeeld met cliënten, klanten of collega’s?
Leiden gesprekken vaak tot stress, ongemak en onzekerheid?

 
 

Open en ontspannen tijdens ieder gesprek

 

Verlies je jezelf snel in contact met een ander? Of vind je het juist moeilijk goed te luisteren, en je eigen oordelen en meningen (even) los te laten?

Volg dan de Leergang Deep Listening & Mindful Speech. Je leert in verbinding met jezelf te blijven, terwijl je met liefdevolle aandacht bij de ander bent. Aandachtig luisteren én spreken.

Je leert je hart meer te openen en tegelijkertijd signalen van je eigen lichaam op te merken. Zo blijf je ontspannen en open tijdens ieder gesprek, lastig of niet.

“De mindfulness-training heeft me innerlijke rust gegeven en handvatten voor de rest van mijn leven”Tino, ondernemer (beoordeling: 8,8)

Waarom een leergang Deep Listening % Mindful Speech?

Mindfulness-trainingen zijn sterk individueel van aard. Je mediteert en oefent immers vrijwel uitsluitend alleen.

Maar het dagelijks leven breng je natuurlijk niet alleen door. Je bent constant in gesprek met anderen. Dus hoe pas je mindfulness toe bij contact met anderen?

Daarop is de leergang gericht. Je leert een totaal andere manier van luisteren en spreken. De leergang is een praktische uitwerking van drie methodieken in mediteren in dialoog: Insight Dialogue, Interpersonal Mindfulness en Deep Listening en .

ik wil contact

Waar leidt het toe?

In plaats van op te zien tegen gesprekken, worden ze een bron van voldoening, vreugde en geluk. Niet alleen voor jezelf, ook voor de ander.

Je ontwikkelt innerlijke kalmte en leert mindfulness en compassie toe te passen bij relationele vormen van stress.

Je gaat tijdens het gesprek minder in je hoofd zitten met oplossingen en je krijgt beter zicht op je automatische reacties. Zo kun je beer beslissen of die op dat moment passend zijn of niet.

Dat geeft rust.

“Bijzonder om te ervaren hoe je mindful aanwezig kunt zijn in contact met een ander. Eyeopener!”Ingrid, interim manager (beoordeling: 8,9)
 

Waarom een training mindful communiceren bij mij?

 

Het is mijn passie om mensen wegwijs te maken in manieren om ontspannen en vol open aandacht te kunnen spreken en luisteren. Dat gaat op een radicaal andere manier dan we gewend zijn. De leergang is een combinatie van meerdere, aan het boeddhisme ontleende vormen van gespreksvoering waarin ik geschoold ben.

Ik ben officieel gecertificeerd om een training interpersonal mindfulness te geven. In 2015 studeerde ik hiervoor af bij Phillis Hicks en Florence Meleo-Meyer, 2 Amerikaanse trainers van toonaangevende Amerikaanse instituten. Die training is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Center for Mindfulness van de Universiteit van Massachusetts Medical School en Metta Programs. De training is gebaseerd op de beoefening van Insight Dialogue. Daarnaast heb ik bij Rosamund Oliver een training gevolgd in Deep Listening en bij Susan Gilles Chapman in Deep Listening and Mindful Speech. Dit jaar studeer ik af als boeddhistisch geestelijk verzorger op een onderwerp dat raakt aan mindful communiceren in organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van ethische dilemma’s. Het gaat mij dan niet om de inhoud, maar om de wijze waarop dialogen gevoerd en gefaciliteerd worden.

ik wil contact
“Mijn ervaring met Helma zijn niet in een paar van zulke cijfertjes te vangen: die doen haar namelijk geen recht. Ik waardeer Helma (en de trainingen die ik bij haar volgde) zeer. Een mooi mens. Integer, eenvoudig, aandachtsvol, warm en wijs. Praktiseert wat ze predikt. Van harte aanbevolen!”Marnix, lector Hogeschool InHolland (beoordeling: 8,7)

Kosten voor de Leergang Mindful Communiceren

De leergang bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagavond in Amsterdam-West en een weekend van 10-16 uur. Je investering in je verbeterde communicatie is:

  • Voor particulieren: € 550,- inclusief btw
  • Voor zzp’ers en organisaties ondernemers: € 550,- ex. btw

Een mindfulnesstraining gedaan hebben of meditatie-ervaring is een pré.
De training is ook geschikt voor mensen die daar nog geen ervaring mee hebben, maar wel de eerste beginselen willen leren. Zij kunnen in overleg vooraf deelnemen aan een Introductie in Mindfulness.

Locatie en trainingsdata

Data : donderdagavond 19 /10. Vrijdag 20 en zat. 21 /10 overdag.

Lestijden: ‘s avonds van 19.15 – 21.45 uur, overdag 10-16 uur. Inclusief lunch.

 

Geïnteresseerd in de cursus Mindful Communiceren?

Neem dan contact op. Je zit nog nergens aan vast: eerst ontdekken we samen of de cursus jou past.

Je kunt me bellen (06 – 22 55 72 67), mailen of bereiken met onderstaand formulier. Je gegevens zijn veilig.
Je hoort sowieso binnen 24 uur van mij.

 
 Ik wil informatie over de training: