Deep Listening & Mindful Speech

.
Voer jij regelmatig ‘lastige’ gesprekken?
Met dierbaren, maar ook bijvoorbeeld met cliënten, klanten of collega’s? Verlies je jezelf snel in contact met een ander? Of vind je het juist moeilijk goed te luisteren, en je eigen oordelen en meningen (even) los te laten?

 
 

Open en ontspannen tijdens ieder gesprek, wie wil dat niet? Het valt te trainen. in de Leergang Deep Listening & Mindful Speech oefen je je in luisteren vanuit het lichaam. Je ervaart wat stilte jou als luisteraar oplevert. Hoe je beter hoort wat er gezegd wordt zonder dat je het mee ‘naar binnen’ neemt. Het geheim? Luisteren met het lichaam!

 

De Leergang Deep Listening & Mindful Speech leertje om in verbinding met jezelf te blijven, terwijl je met liefdevolle aandacht bij de ander bent. Aandachtig luisteren én spreken.

Je leert je hart meer te openen en tegelijkertijd signalen van je eigen lichaam op te merken. Zo blijf je ontspannen en open tijdens ieder gesprek.

“De mindfulness-training heeft me innerlijke rust gegeven en handvatten voor de rest van mijn leven”Tino, ondernemer (beoordeling: 8,8)

Waarom een leergang Deep Listening % Mindful Speech?

Mindfulness-trainingen zijn sterk individueel van aard. Je mediteert en oefent immers vrijwel uitsluitend alleen.

Maar het dagelijks leven breng je natuurlijk niet alleen door. Je bent constant in gesprek met anderen. Dus hoe pas je mindfulness toe bij contact met anderen?

Daarop is de leergang gericht. Je leert een totaal andere manier van luisteren en spreken. De leergang is een praktische uitwerking van drie methodieken in mediteren in dialoog: Insight Dialogue (Interpersonal Mindfulness), Mindful Communication, en Awareness Centered Deep Listening.

ik wil contact

Waar leidt het toe?

In plaats van op te zien tegen gesprekken, worden ze een bron van voldoening, vreugde en geluk. Niet alleen voor jezelf, ook voor de ander.

Je ontwikkelt innerlijke kalmte en leert mindfulness en compassie toe te passen bij relationele vormen van stress.

Je gaat tijdens het gesprek minder in je hoofd zitten met oplossingen en je krijgt beter zicht op je automatische reacties. Zo kun je beer beslissen of die op dat moment passend zijn of niet.

Dat geeft rust.

“Bijzonder om te ervaren hoe je mindful aanwezig kunt zijn in contact met een ander. Eyeopener!”Ingrid, interim manager (beoordeling: 8,9)
 

Waarom Deep Listening & Mindful Speech bij mij?

 

Het is mijn passie om mensen wegwijs te maken in manieren om ontspannen en vol open aandacht te kunnen spreken en luisteren. Dat gaat op een radicaal andere manier dan we gewend zijn. De leergang is een combinatie van meerdere, aan het boeddhisme ontleende vormen van gespreksvoering waarin ik geschoold ben.

Ik ben officieel gecertificeerd om Interpersonal Mindfulness te geven. In 2015 studeerde ik hiervoor af bij Phillis Hicks en Florence Meleo-Meyer, 2 Amerikaanse trainers van toonaangevende Amerikaanse instituten. Die training is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Center for Mindfulness van de Universiteit van Massachusetts Medical School en Metta Programs. De training is gebaseerd op de beoefening van Insight Dialogue. Daarnaast heb ik bij Rosamund Oliver trainingen gevolgd in Awareness Centered Deep Listening en bij Susan Gilles Chapman in Mindful Communication. Dit studiejaar studeer ik af als aan de VU op een onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen deze drie methoden en hun relatie tot het boeddhisme.

ik wil contact
“Mijn ervaring met Helma zijn niet in een paar van zulke cijfertjes te vangen: die doen haar namelijk geen recht. Ik waardeer Helma (en de trainingen die ik bij haar volgde) zeer. Een mooi mens. Integer, eenvoudig, aandachtsvol, warm en wijs. Praktiseert wat ze predikt. Van harte aanbevolen!”Marnix, lector Hogeschool InHolland (beoordeling: 8,7)

Kosten voor de Leergang Mindful Communiceren

De leergang bestaat uit vijf bijeenkomsten en een tweetal oefendagen. Je investering in je verbeterde communicatie is:

  • Voor particulieren: € 550,- inclusief btw
  • Voor zzp’ers en organisaties ondernemers: € 550,- ex. btw

Ervaring met mindfulness of meditatie is gewenst. Het kan soms behulpzaam zijn om in een korte reeks individuele sessies de basisvaardigheden aan te leren of op te frissen.

Locatie en trainingsdata

Data : donderdagavond 19 /10. Vrijdag 20 en zat. 21 /10 overdag.

Lestijden: ‘s avonds van 19.15 – 21.45 uur, overdag 10-16 uur. Inclusief lunch.

 

Geïnteresseerd in de Leergand Deep Listening & Mindful Speech?Ik wil informatie over de training:


Neem dan contact op. Je zit nog nergens aan vast: eerst ontdekken we samen of de training jou past.

Je kunt me bellen (06 – 22 55 72 67), mailen of bereiken met onderstaand formulier. Je gegevens zijn veilig.
Je hoort sowieso binnen 24 uur van mij.