Deep Listening & Mindful Speech voor teams en incompany

Samen binnen een en dezelfde organisatie werken aan goede zelfzorg én een betere verstandhouding.

 
 

De betere manier van samenwerken.

 

Leg alle probleemgerichtheid en oplossingsgerichtheid weg en ontdek hoe het is om je op een heel ander niveau tot elkaar te verhouden. Het niveau waarop je eigen oordeel over jezelf en de anderen de verbinding niet meer in de weg zit. Ervaren hoe effectief het is wanneer dat wederzijds is. Teams die floreren!
Het geheim? Het verbeterde onderlinge contact is gebaseerd op een tweeledige verbinding: die met jezelf én die met de ander.

Voor dit traject is ervaring met mindfulness niet nodig.

“Heel bijzonder. Het heeft voor mij deuren geopend en verdieping van zelfbewustzijn gegeven.”Anneke (beoordeling: 8,4)

Mindful communiceren op het werk werkt

De gunstige effecten van mindfulness op het werk zijn al langer wetenschappelijk bewezen: rust en helderheid, betere concentratie, positiever denken, minder stress, zelfverzekerder zijn. Dan gaat het over de taken die je zelfstandig doet.
Deze training voegt daar nog iets aan toe: ook mindful zijn in gesprekken. Met teamleden of klanten (cliënten, patiënten, je baas). Dicht bij jezelf blijven én meer open voor de ander.

Op het werk kan zich dat uiten op allerlei positieve manieren, zeker als iedereen uit het team de vaardigheden onder de knie heeft:

  • Beter situaties kunnen inschatten en problemen beter oplossen
  • Betere communicatie en samenwerking met collega’s
  • Beter omgaan met conflictsituaties op de werkvloer
  • Meer focus en plezier in het werk
  • Minder burnout-klachten en minder ziekteverzuim

Resultaat : door de teamleden samen hebben getraind, blijven de onderlinge kanalen makkelijker open en helder.

ik wil contact
“Helma geeft ruimte om te ontdekken wat aandacht en stilte voor je kunnen betekenen. Iets waar je de rest van je leven iets aan hebt.”Sanne (beoordeling: 10)
 

Op maat incompany-training

 

Incompany betekent dat ik de training helemaal op maat voor het team of de organisatie inricht. Naast een aantal basis-oefeningen komt aan bod wat de teamleden graag willen oppakken. Feedback geven vanuit respect, irritaties benoemen vanuit aandacht enz.

Het aantal deelnemers varieert van 6 – 14.

ik wil contact
“Ik koos Helma omdat haar aanpak niet te zweverig leek – en dat bleek te kloppen. Ze is concreet, aandachtig en praktisch” Christine, tekstschrijver (beoordeling: 8,2)

Waarom incompany?

Wanneer deelnemers uit eenzelfde bedrijf gezamenlijk de training doen, doet dat ook iets met de cultuur van de organisatie. De deelnemers leren om in hun werk meer rust in te bouwen en niet langer rond te lopen met ergernissen. Gaandeweg schieten  ze minder in de reactiviteit. Ze worden meer bedachtzaam en alert, onder het motto: vertragen is het betere versnellen. Ik zorg voor maximale veiligheid in de groep. Bij incompany-trainingen vraagt dat extra aandacht, maar het is goed mogelijk.

“Ik zat in een groep met sterk uiteenlopende persoonlijkheden en ‘hulpvragen’ en Helma droeg er grote (en succesvol) zorg voor dat wij allen begeleid naar de plek toekonden waar we naartoe wilden gaan (ook nazorg). Mijn ervaring was dan ook zeer goed en ver boven verwachting.”Lotte, deelnemer incompany-training
 

Waarom een incompany-training in luisteren door mij?

 

Omdat ik het klappen van de zweep ken. Als voormalig wethouder en burgemeester weet ik wat stress is, en prestatiedruk. Ik weet wat het is om in de wind te staan en niet echt goed te luisteren of gehoord te worden.

Ik heb zelf ook ervaren hoe je uitgeput kunt raken. Conflictmijdend kunt worden. Ik ben buitengewoon vertrouwd met de klassieke reacties die wij mensen hebben bij stress: vluchten, vechten en verstijven.

Als mindfulness-trainer ben ik opgeleid in de hoogste categorie. Ik school mijzelf jaarlijks bij en studeer op dit moment af aan de VU op Deep Listening & Mindful Speech. Dat is dan vooral de theoretische kant. In deze training is vooral de praktijk belangrijk.

Sinds ik afstudeerde in 2009 heb ik honderden mensen getraind. Gemiddeld geven zij me een 8,9.

ik wil contact
“Het was ook een thuisgevoel mede doordat het bij Helma thuis werd gegeven. De thee stond altijd klaar met wat lekkers erbij. Wat fijn was is dat ze niet op de tijd lette, het liep ook wel eens uit of je kon even alleen met haar napraten. En als je ergens tegenaan liep kon je altijd bellen.”Christl (beoordeling: 10)

Kosten voor deze incompany-training

De training is intensief en vraagt van de deelnemers, naast de wekelijke bijeenkomst van 2,5 uur, dagelijks 30 min. oefenen gedurende 8 weken. Met elk van hen is er eerst een telefonisch kennismakingsgesprek, en iedereen krijgt een werkboek, en geluidsbestanden.
De kosten zijn in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers, de lokatie en reistijd. Prijsindicatie: rond de 400 euro per deelnemer.

 
 

Geïnteresseerd?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Je kunt me bellen (06 – 22 55 72 67), mailen of bereiken met onderstaand formulier. Je gegevens zijn veilig bij mij. Je hoort sowieso binnen 24 uur van mij.