Workshops & Lezingen
Deep Listening & Mindful Speech

 
 

Maak kennis met een manier van luisteren die je energie geeft in plaats van uitput.

 

Er zijn grofweg drie manieren van luisteren.
Twee manieren kennen we:

  • Met ons hoofd – dan zijn we gericht op de inhoud.
  • Met het hart – dan resoneert de emotie.
  • Maar we kunnen ook luisteren met ons hele lichaam.
    Of preciezer: vanuit ons lichaam.

Die vorm van luisteren beoefenen we bij Deep Listening: luisteren vanuit het lichaam. Luisteren is eigenlijk een heel fysieke aangelegenheid. Ons lichaam is altijd in het hier en nu en geeft voortdurend signalen af. Aan anderen, maar ook aan onszelf.

Maar vaak zijn we zo gericht op de ander, op wat die zegt, dat we de signalen van ons eigen lichaam niet herkennen. We zitten teveel in ons hoofd. Meestal ben je nog wel bij de inhoud maar gebeurt er gelijktijdig in je hoofd van alles dat ook aandacht vraagt: bijvoorbeeld oordelen, vooruitdenken over wat je gaat zeggen of fantaseren. Dit is niet prettig voor jou, want het is vermoeiend. Het is ook niet prettig voor de ander, want die voelt vaak dat je er niet echt bij bent.

In een workshop ga je in tweetallen ervaren hoe het is om meer vanuit je lichaam te luisteren. En vanuit vertrouwen te spreken.

“Als bonus ben ik ook de tinnitus in mijn hoofd kwijt!”coachee, anoniem (beoordeling: 9,2)

Wat levert het je op?

Je leert aan de hand van korte, praktische oefeningen om in verbinding met jezelf te blijven, terwijl je in verbinding met een ander bent. Meer geaard. Dichter bij jezelf.

ik wil contact

Je merkt dat de woorden van de ander als het ware zuiverder bij je binnenkomen, minder vermengd met je eigen innerlijke commentaar.

Dat maakt dat de gesprekken die je voert heel ontspannen zijn. Er wordt vaak veel gelachen tijdens een workshop!

Je hebt direct verbinding, ook al ken je je gesprekspartner niet.

“Ik koos Helma omdat haar aanpak niet te zweverig leek – en dat bleek te kloppen. Ze is concreet, aandachtig en praktisch”Christine, tekstschrijver (beoordeling: 8,2)
 

Wat zijn de kosten?

 

De kosten zijn in overleg.

ik wil contact
“Mijn ervaring met Helma zijn niet in een paar van zulke cijfertjes te vangen: die doen haar namelijk geen recht. Ik waardeer Helma (en de trainingen die ik bij haar volgde) zeer. Een mooi mens. Integer, eenvoudig, aandachtsvol, warm en wijs. Praktiseert wat ze predikt. Van harte aanbevolen!”Marnix, lector Hogeschool InHolland (beoordeling: 8,7)

Kosten voor de mindfulness-bij-tinnitus-training

Je investering in je mentaal welzijn is:

  • Voor particulieren: € 550,- totaal
  • Voor ondernemers: € 550,- ex. btw

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit het aanvullende pakket, omdat ik Cat.1 gecertificeerd ben bij de beroepsvereniging  VMBN. Neem tevoren contact op met uw zorgverzekeraar of kijk voor meer info op www.zorgwijzer.nl
Daarnaast is het mogelijk om desgewenst gebruik te maken van de diensten van een schrijftolk, die simultaan de woorden live uittypt.

Locatie en trainingsdata

  • Op verzoek, door het hele land.
  • In overleg.

Minimum aantal deelnemers : 4.

Lestijden:
‘s ochtends van 10:00 – 12:30 uur
of ‘s avonds van 19.00 – 21.30 uur

 

Geïnteresseerd in een workshop?

Neem dan contact op.
Je kunt me bellen (06 – 22 55 72 67), mailen of bereiken met onderstaand formulier. Je gegevens zijn veilig bij mij. Je hoort sowieso binnen 24 uur van mij.